Rasilaisen Hapankaali Oy
Aitoa ruokaa ylpeydellä
Hapankaali keittiössä

Pitkästä historiastaan tunnettu raikas hapankaali on etenkin maistuva ja mielenkiintoinen nykyaikainen ruokakaapin raaka-aine. Hapankaalin variaatiomahdollisuudet ovat äärettömät ja vain kekseliäisyys on rajana.

Paitsi käytettäväksi sellaisenaan, hapankaali sopii monipuolisesti ruoanlaittoon: salaatteihin, piiraisiin, keittoihin, pataruokiin, grilliruoan lisukkeisiin, munakkaisiin, rösteihin jne. Keski-Euroopassa hapankaalin käyttö on erittäin monipuolista Suomessa tutuimman salaattimaisen käytön lisäksi. Helsingin Sanomien maaliskuun 2015 kuukausiliitteen hapankaaliruoka-artikkelissa esimerkiksi ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho sanoi kysyttäessä mihin hapankaali sopii:
”No huhhuh, mihin se ei sopisi.”

Samassa artikkelissa kerrottiin hapankaalin olevan tällä hetkellä todellinen trendiraaka-aine lukuisissa kansainvälisissä huippuravintoloissa, kuten Nomassa. Tanskalainen Noma on valittu Restaurant-lehden järjestämässä äänestyksessä maailman parhaimmaksi ravintolaksi vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2014. Reseptiosiostamme alla löytyy runsaasti herkullisia esimerkkejä ja inspiraatiota hapankaalin ystävien omiin resepteihin.

Lue Hapankaali-reseptiemme kehittäjän, ammattikokki Hanna Rajalan artikkeli "Hapankaalia Hannan tapaan" (Kotitalouden ammatti- ja järjestölehdestä) Koti-lehden artikkeli (10/2005)| koko: n.15mb | PDF | www.koti-lehti.fi|
Teksti: Riitta Pojanluoma, kuvat: Pekka Haraste

Artikkelin sekä ruokaohjeiden lukemiseen tarvitun ohjelman (Adobe Reader) voit ladata tästä.