Rasilaisen Hapankaali Oy
Aitoa ruokaa ylpeydellä
Terveellinen herkku sinulle

Hapankaali - kevyt, helppo ja raikas joka kodin perusraaka-aine. Hapankaali on erinomainen osa monipuolista, terveellistä ruokavaliota!

Herkullinen kasviperäinen tuote
  • Osana kohti ”Puoli kiloa päivässä” -tavoitetta
  • Ajankohtainen tuote, koska kaalien terveellisyydestä keskustellaan laajalti
  • Tukee painonhallintaa sillä sisältää vain 30 kcal (120 kJ)/100g; alhaisesta energiapitoisuudesta huolimatta ravintoarvo on silti korkea
  • Painonvartijoiden pistetaulukossakin hapankaali sai täydet 0 pistettä eli oli yksi niistä ruoka-aineista, joita sai kaloreidensa puolesta syödä rajatta osana monipuolista ruokavaliota.

  • Runsaskuituinen (6,6g/100kcal), kuitu edesauttaa monipuolisesti ihmisen hyvinvointia mm. painonhallinnan ja vatsan hyvinvoinnin kautta
  • Monipuolisesti vitamiineja, hivenaineita, entsyymejä
  • Runsaasti etenkin C-vitamiinia (33mg/100g, eli 41% suositellusta päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta*), joten myös ravinnon raudan imeytyminen tehostuu *) Käytetty vertailuarvona aikuisen keskivertokäyttäjän saantiarvoa (8400 kJ/2000 kcal)
  • Aitoa ruokaa = Ei lisä- eikä säilöntäaineita, valmistettu perinteisellä maitohappokäymisellä ja ilman pastörointia!
  • ” Maitohappokäymisellä valmistetut kasvikset ”

    Maitohappokäymisellä valmistetuissa vihannes- tuotteissa, kuten muissakin kasviksissa on monipuolisesti terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia osana kokonaisvaltaista ruokavaliota. Rasilaisen hapankaali ja suolakurkku on valmistettu perinteisellä maitohappokäymisellä. Kun pastörointia ei käytetä, kuumennus ei tuhoa tuotteistamme vitamiineja tai maitohappobakteereita. Maitohappobakteereja on luonnostaan ruoansulatuskanavassa:

  • Lähteinä mm. tuoreet ja hapatetut kasvikset, juusto, piimä ja muut hapanmaitotuotteet
  • Hapankaalin maitohappobakteerikanta syntyy spontaanin käymisen tuloksena, hapanmaitovalmisteisiin meijereissä lisätään kullekin ominaista tiettyä bakteerikantaa
  • Lähteestä riippuen kukin maitohappobakteerikanta poikkeaa toisesta ominaisuuksiltaan
  • Vuosisatojen kansainvälinen historia

  • Vitamiinit säilyttävä vaikutus tunnettu jo 1700-luvulta lähtien, vaikkei tuolloin vitamiineja ollut edes osattu nimetä.
  • Saksassa hapankaalia käytettiin aikanaan hoitamaan uskomuksiin perustuen mitä erikoisimpia vaivoja kuten ummetusta, haavoja, kihtiä ja sokeritautia. Myös Kolumbuksella väitetään olleen hapankaalia mukanaan.
  • Viimeisten vuosien aikana maitohappokäymistä ja erityyppisiä mm. sekä hapatetuissa että maitopohjaisissa tuotteissa olevia maitohappobakteereja on tutkittu laajasti uusin menetelmin mm. mikrobiologian avulla.
  • Maitohappokäyminen takaa tuotteelle pitkän säilyvyyden luonnollisesti ilman säilöntäaineita ja tuo esiin kasviksissa piilevät aromit. Maitohappokäymisellä valmistetut vihannestuotteet ovat terveellisimmillään sellaisenaan nautittuna, vaikkapa lisukkeena tai leivän päällä, sillä kuumennettuna tai keitettynä ne menettävät osan arvokkaista maitohappobakteereistaan ja vitamiineistaan.

    Siitäkin huolimatta esimerkiksi hapankaali on erinomainen kuitupitoinen ja herkullinen kasviskomponentti myös lämpimissä ruoissa monipuolisesti käytettynä. Kaaleja ja hapankaalia käsitellään useissa viime aikojen ruoka-aiheisissa kirjoissa. Mm. Sinikka Piipon Mielenruokaa- teos käsittelee monipuolisesti eri raaka-aineita, kaaleja ja hapankaalia unohtamatta.