Rasilaisen Hapankaali Oy
Aitoa ruokaa ylpeydellä
Palautteet ja usein kysytyt kysymykset

Tiivistettyä todellisuutta

Rasilaisen valmistamat suolakurkut ja hapankaalituotteet eivät sisällä sokeria, makeutusaineita tai etikkaa. Maitohappokäyminen ei ole nimestään huolimatta tekemisissä maidon ainesosien kanssa, eivätkä tuotteemme sisällä maidon ainesosia. Hapankaalia ei ole pastöroitu tai kuumennettu, sillä pastörointi ja hapankaalin kuumentaminen tuhoaisivat vitamiineja ja maitohappobakteereita.

Ohessa hapankaalin käyttäjien keskuudessa usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mahdolliset palautteet ja kysymykset voit lähettää meille sivun lomakkeella, puhelimitse numeroon +358 (0)9 288 058 tai vapaamuotoisena sähköpostiosoitteeseemme: palaute(at)rasilaisenhapankaali.fi.

Kysymyksiä ja vastauksia

 • 1. Miksi hapankaali on toisinaan pehmeämpää ja nestepitoisempaa, kun taas toisinaan se on rakenteeltaan "kovempaa" ja kuivempaa?

  Hapankaali on luonnon tuote. Nestepitoisuus johtuu raaka-ainekaalin solukosta joka on toisinaan on pienempää sekä näin ollen tiiviimpää. Tällöin hapankaalista voi mahdollisesti tulla hieman kuivemman ja rapeamman oloinen rakenteeltaan. Toisinaan taas kaalin solukko on jonkin verran suurempaa jolloin tuloksena on pehmeämpi ja usein myös osittain nestepitoisempi hapankaali.

  Luonnollista vaihtelua on paitsi vuodenajasta, myös kaalin peltolohkoista ja vuosittaisista sademääristä sekä satokauden lämöpotiloista johtuen.

 • 2. Mistä tiedän onko hapankaali hyvää ja edelleen syömäkelpoista?

  Parasta ennen-päiväys tarkoittaa päivämäärää johon saakka tuotteen taataan olevan kaikilta ominaisuuksiltaan hyvää nautittavaksi. Päivämäärä ei välttämättä tarkoita tuotteen viimeistä käyttöpäivää. Katkeamaton kylmäketju ja oikeanlainen säilytys ovat avainsasemassa tuotteen säilymisen kannalta. Säilytyksen tulisi tapahtua kaupoissa kylmätiskissä, ja kotona jääkaappilämpötilassa suljetussa rasiassa tai purkissa (alle +6°C, mielellään +2°C ja +4°C asteen välillä).

  Avaamattoman, oikein säilytetyn rasian säilyvyys voi hyvin olla peräti 6-7 viikkoa. Pilaantuneen tai pilaantumassa olevan hapankaalin tunnistaa yleensä helposti sen epämiellyttävästä hajusta sekä pistävästä, hieman viinin makua muistuttavasta aromista. "Parasta ennen"-päivämäärän ylittäneen tuotteen kanssa on kuitenkin noudatettava aina harkintaa.

 • 3. Miten valvotte tuotantoanne, maistatteko tuotteitanne itse?

  Säilytämme jokaisesta valmistamastamme erästä rasian jääkaappilämpötilassa omavalvontaamme varten, jotta voimme tarkkailla tuotteidemme laatua, ominaisuuksia ja säilyvyyttä sekä tarvittaessa kohdistaa asiakasreklamaatiot tai palautteet oikeaan tuotantoerään.

  Otamme säännöllisesti laboratorionäytteet tuotteistamme. Näytteitä otetaan myös tuotantomme eri vaiheista. Tuotantolinjamme on röntgenlaitteella varustettu myös vierasesineiden varalta.

  Hygieniaan kiinnitetään erityisesti huomiota elintarviketurvallisuuden tärkeyden ohella hapankaalin luonnonmukaisen valmistustapaprosessin herkkyyden vuoksi.

  Lisäksi saamme asiakkailtamme erittäin tärkeää informaatiota risujen ja ruusujen sekä ehdotusten muodossa, jotka pistämme korvan taakse tuotteidemme jatkokehittelyä varten.

 • 4. Kaaliraaka-aineen alkuperä

  Suurimman osan vuodesta kaali tulee Suomesta. Kotimaiset sopimusviljelijämme ovat auditoitu ja valittu korkeatasoisista ammattilaisista, jotka pystyvät tuottamaan ja varastoimaan ensiluokkaista raaka-ainetta yrityksellemme. Raaka-aineen on oltava talvikaalia, jonka varastoiminen laadukkaana toimittajillamme päättyy keskimäärin huhtikuun lopussa.

  Tästä eteenpäin 3-4 kuukauden ajan, huhti-toukokuussa käytämme auditoimamme ensiluokkaisen hollantilaisen perheviljelmän toimittamaa kaalia. Kotimaiset viljelijämme pyrkivät lähitulevaisuudessa toimittamaan kaalia aina toukokuun loppupuolelle asti ja aikaistamaan elokuun alkupuolelle uuden kaalisadon toimituksia. Näin saisimme kotimaista kaalia n. 9-10 kuukautta vuodesta.

  Valmistus ja koko tuotantoprosessi tehdään aina Suomessa, omissa tuotantotiloissamme Keravalla.