Katkarapu-hapankaali bowl

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 2 dl käsin kuorittuja katkarapuja liemessä
  • 1 dl kypsää, keitettyä jasmiiniriisiä tai japanilaista koshihikari-riisiä
  • ½ avocadoa
  • tilkka sitruunan mehua (avocadon päälle)
  • pieni pätkä kurkkua
  • 6 retiisiä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 pss sydänsalaattia
  • 1 dl kiinankaalia suikaloituna
  • ½ rs miniluumutomaatteja halkaistuna
  • ½ rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 2 rkl valutettuja, kypsiä mustapapuja
  • muutama korianterin oksa
  • seesaminsiemeniä
  • 1 rkl limemajoneesia
  • seesami-soijaa (ohje alla)

Seesami-soija

  • ½ dl soijaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl mirin-etikkaa
  • ½ limen mehu
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Ohjeet

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna sen vähän jäähtyä.

Valuta katkaravut. Halkaise avocado, poista kivi ja kuoret ja viipaloi se. Purista avocadon päälle tilkka sitruunan mehua, jotta väri säilyy kauniin vihreänä. Viipaloi kurkku ja leikkaa retiisit pieniksi lohkoiksi pitkittäin. Sekoita kulhossa 1 rkl esim. omenaviinietikkaa ja 1 rkl sokeria. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää joukkoon kurkut ja retiisit.

Revi ja pese salaatit.

Laita riisi bowl-kulhon pohjalle ja asettele muut ainekset haluamaasi järjestykseen kulhoon. Nauti heti limemajoneesin ja seesami-soijan kanssa.

Seesami-soija

Sekoita ainekset hyvin, kunnes sokeri on liuennut joukkoon.

© Copyright - Rasilainen