Paistettua siikaa grillattujen Hapiskimchi-kasvisten kera

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • n. 800 g nahallista siikaa
  • 1 suippokaali
  • 4 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 kevätsipulia
  • 1 rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 lime
  • Pecorinojuustoa
  • korianteria
  • thaibasilikaa
  • Sambal Oelek-chilitahnaa
  • (yrttejä tai syötäviä kukkia grillattujen kasvisten koristeluun)

Chili Sambal

  • 2 kuivattua punaista chiliä
  • 1 punainen tuore chili
  • 2 solo valkosipulia
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl tamarindtahnaa
  • 2 rkl soijaa
  • 1 limen mehu ja kuori raastettuna

Ohjeet

Halkaise kaali muutamaan lohkoon riippuen kaalin koosta. Kuori ja halkaise porkkanat.

Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Leikkaa kevätsipuli n. 5 cm pätkiksi. Halkaise lime.

Asettele kasvikset ja lime isolle leikkuulaudalle tai uunipellille. Valuta kasvisten päälle oliiviöljyä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa kasvikset ja lime kypsiksi. Kaali ja porkkanat vaativat kypsyäkseen pisimmän ajan, joten aloita grillaus niistä. Kun kaikki kasvikset on grillattu, sekoita joukkoon Hapiskimchi. Asettele ruoka kauniisti tajoiluastiaan. Purista kasviksille vielä grillatun limen mehu, raasta päälle Pecorinojuustoa ja viimeistele ruoka muutamalla lusikallisella Chili Sambalia. Koristele grillatut kasvikset halutessasi lopuksi vielä yrteillä tai syötävillä kukilla.

Paista siika öljyssä kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin paksuudesta riippuen n. 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Chili Sambal

Liota kuivachilit lämpimässä vedessä. Poista kanta ja siemenet, poista myös tuoreesta chilistä. Laita chilit, valkosipulit ja inkivääri mortteliin ja hienonna tahnaksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa, lisää joukkoon chili-valkosipuli tahna ja kypsennä kevyellä lämmöllä tasaisesti sekoittaen kunnes kypsää (n. 15 min). Nosta sivuun ja mausta tamarindilla, soijalla ja limen mehulla ja -kuorella.

© Copyright - Rasilainen