Hapankaali ja muut Rasilaisen tuotteet ovat herkullinen osa kasvispitoista ruokavaliota. Lue lisää hapatuksesta sekä kasvispitoisesta ruokavaliosta ja tutustu aiheeseen liittyviin artikkeleihin.
Kuinka paljon kasviksia kannattaa syödä?
Kasviksissa on runsaasti vitamiineja ja hivenaineita. Ne ovat myös kevyttä ja kuitupitoista syötävää, joten niistä on hyötyä painonhallinnassakin.
Suomessa suositellaan syömään vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä. Se vastaa noin kuutta kourallista. Määrään lasketaan mukaan vihannekset, juurekset ja palkokasvit sekä marjat ja hedelmät.
Puoleen kiloon lasketaan myös kypsennetyt ja säilötyt kasvikset, kuten pavut ja linssit sekä keitetyt, hapatetut ja pikkelöidyt vihannekset.
Miten teen ruokavaliostani kasvispitoisemman mahdollisimman helposti?
Seuraavia vinkkejä seuraamalla kasvispitoinen ruokavalio on helppo koostaa:
- Syö kasviksia, marjoja tai hedelmiä jokaisella aterialla.
- Suosi kauden kasviksia ja pyri mahdollisimman värikkäiden aterioiden koostamiseen, jotta ruokavaliosi on mahdollisimman monipuolinen ja ravinteikas.
- Ota käyttöön hapatettuja kasvistuotteita. Pastöroimattomissa eli kuumentamatta valmistetuissa kasvistuotteissa vitamiinit ovat tallella, ja hapattamisen myötä niissä on myös maitohappobakteereita.
- Hyödynnä käteviä kasvistuotteita. Ne eivät vaadi pesemistä, pilkkomista tai kypsentämistä, ja hyvin säilyvät kasvistuotteet vähentävät myös ruokahävikkiä.
- Lisää kasviksia lempiruokiisi ja inspiroidu uusista ruokaohjeista. Hapankaalia voi käyttää monissa ruuissa ja jopa leivonnassa. Tutustu resepteihimme!