Grillattu naudan flank steak Hapiskimchi yrttisalaatilla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 800 g naudan flank steakia
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Thai-karamelli

  • 1 dl soijaa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 dl palmusokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl vaaleaa etikkaa (esim. riisietikkaa)

Hapiskimchi-yrttisalaatti

  • ½ rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • ½ pnt korianteria
  • ½ pnt thaibasilikaa
  • 1 kevätsipuli ohueksi leikattuna suikaleena
  • 1 punainen chili ohueksi leikattuna suikaleena
  • 1 rkl sitruunanruohoa ohueksi leikattuna renkaana
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

Paista tai grillaa flank steak kokonaisena molemmin puolin, kunnes sisälämpö on 53°C. Nosta sivuun vetäytymään vähintään 15 minuutiksi. Leikkaa ½ cm siivuiksi ja sivele päälle thai-karamellia. Asettele päälle yrttisalaatti ja nauti esim. keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Thai-karamelli

Sulata sokerit miedolla lämmöllä kattilassa (älä polta!). Lisää vesi, soija ja kalakastike. Hauduttele kunnes sakenee. Lisää limen mehu ja etikka. Tarkista maku ja nosta sivuun jäähtymään.

Hapiskimchi-yrttisalaatti

Sekoita kulhon pohjalla etikka ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon muut aineet.

© Copyright - Rasilainen