Thaisalaatti Hapiskimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 1 vihreä papaija
  • 1 porkkana
  • 1 kevätsipuli
  • 1 salottisipuli
  • 1 punainen chili
  • ½ rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 Birds eye chili (voi käyttää vaihtoehtoisesti kuivattua chilihiutaletta 1 rkl)
  • 50 g neulapapuja
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 2 rkl soijakastiketta

Punainen curry dressing

  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • n. 2 rkl kookosöljyä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 kpl kuivattuja kaffirlimen lehtiä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • ½ dl kookosöljyä

Ohjeet

Kuori ja suikaloi vihannekset. Kuori valkosipulit ja leikkaa neulapavut n. 3 cm pätkiksi.

Laita mortteliin valkosipulit ja birds eye chili ja hienonna ne tahnaksi. Lisää joukkoon limen kuori, limen mehu, tumma sokeri ja soijakastike. Sekoita hyvin edelleen morttelissa. Kun sokeri on liuennut, sekoita isommassa kulhossa suikaloidut vihannekset, Hapiskimchi ja soija-limekastike. Asettele salaatti tarjoilulautaselle, koristele korianterilla ja thaibasilikalla ja viimeistele punaisella curry dressingillä.

Punainen curry dressing

Paahda currytahnaa pienessä kattilassa kookosöljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduttele hiljalleen n. 15 min. Nosta sivuun jäähtymään. Mausta lopuksi soijalla, limen mehulla ja kookosöljyllä.

© Copyright - Rasilainen