Sekoita hummus ja punajuurimehu. Leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi ja puolita hasselpähkinät. Kuumenna pieni pannu ja paahda pähkinöitä kuivalla pannulla. Lisää punajuuret ja paista kevyesti. Mausta suolalla ja timjamilla. Ota sivuun jäähtymään. Viipaloi ja paahda leivät uunissa. Kokoa leivät kuvan mukaan ja koristele tillillä ja savustetulla paprikalla.
Hapanjuurileipää punajuurihummuksella, lämminsavulohirilletillä ja karpalo-omenahapankaalilla
- À la Serko Rantanen -
Ainekset 4:lle
hapanjuurileipää punajuurihummuksella ja karpalo-omenahapankaalilla
- 1 lähileipomosi hapanjuurileipäää (tai valitsemaasi tummaa leipää)
- 1 prk valmista hummusta
- ½ dl punajuurimehua (tähän käy myös punajuurien säilykeliemi)
- 1 säilykepunajuuri
- ½ dl hasselpähkinöitä
- 1 timjamin oksa
- 1 rasia karpalo-omenahapankaalia
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- tilliä koristeeksi
hapanjuurileipää lämminsavulohirilletillä ja karpalo-omenahapankaalilla
- 1 lähileipomosi hapanjuurileipä (tai valitsemaasi tummaa leipää)
- noin 300 g lämminsavustettua lohta
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- muutama tillinoksa
- suolaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
- 1 rkl valutettuja kapriksia
- 1 rkl kuivattua tomaattia
- 1 rasia karpalo-omenahapankaalia
Ohjeet
Hapanjuurileipää punajuurihummuksella ja karpalo-omenahapankaalilla
Hapanjuurileipää lämminsavulohirilletillä ja karpalo-omenahapankaalilla
Aloita rilleten valmistuksesta. Poista lohesta nahka ja revi lohi sekoituskulhoon. Lisää joukkoon jogurtti, hienonnettu tilli ja mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Anna maustua.
Leikkaa oliivit pitkittäin neljään osaan. Kuumenna pieni paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Lisää pannulle valutetut ja talouspaperilla kuivatut kaprikset, paista kevyesti. Lisää joukkoon oliivit ja kuivatut tomaatit. Sekoita ja jatka kevyesti paistamista noin 2–3minuuttia. Ota sivuun jäähtymään.
Viipaloi ja paahda leivät uunissa. Kokoa leivät kuvan mukaan ja koristele haluamillasi yrteillä.