Karpalo-omenahapankaali-”Waldorf” graavilohen kera

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 300 g graavattua lohta
  • 1 pkt makeaa joululimppua tai muuta valitsemaasi leipää

Karpalo-omenahapankaali-”Waldorf”

  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 Granny Smith -omena
  • 1 sydänsalaatti
  • 1 dl paahdettua saksanpähkinää kevyesti murskattuna
  • 1 dl maustamatonta Hellman’s majoneesia
  • 2 rkl smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ rs Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia

Sipulihilloke

  • 5 kpl punasipulia
  • 1 dl vettä tai marjamehua
  • 1 dl sherryviinietikkaa
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti

Tillimajoneesi

  • 1 dl maustamatonta Hellman’s majoneesia
  • muutama tillinoksa hienonnettuna
  • ½ limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa

Ohjeet

Asettele lohet tarjoiluvadille. Koristele ne tillimajoneesilla. Laita sivuun sipulihilloke ja karpalo-omenahapankaali-”Waldorf”. Nauti ruoka valitsemasi leivän kera.

Karpalo-omenahapankaali-”Waldorf”

Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa omenat paksuiksi suikaleiksi ja laita ne kylmään veteen. Pese ja revi sydänsalaatin lehdet varresta irti. Sekoita isossa kulhossa ensin majoneesi ja smetana. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää loput salaattiainekset joukkoon ja sekoita varovasti.

Sipulihilloke

Hienonna sipuli. Kiehauta muut aineet paitsi sipulit ja hillosokeri. Lisää tämän jälkeen sipulit ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja hauduta vielä 15-20 minuuttia. Ota sivuun. Sipulihilloke säilyy jääkaapissa puhtaassa astiassa pari viikkoa.

Tillimajoneesi

Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään maustumaan.

© Copyright - Rasilainen