Paahdettu juures- vuohenjuustosalaatti karpalo-omenahapankaalilla ja korianteri-minttujogurttia

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

salaatti

  • 200 g kokonaisia säilykepunajuuria (Myös tuore punajuuri käy hyvin. Tällöin kypsennysaika on pidempi.)
  • 200 g porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 200g vuohenjuustoa
  • 1 kpl granny smith omena
  • 1 rasia karpalo-omenahapankaalia
  • 2 rkl pinjansiemeniä

korianteri-minttujogurtti

  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • kourallinen korianteria
  • kourallinen mintun lehtiä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa

Ohjeet

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset. Anna jogurtin maustua kylmässä ainakin tunti.

Leikkaa punajuuret isoiksi lohkoiksi. Jos käytät tuoreita punajuuria, kuori ne ennen leikkaamista  Kuori ja leikkaa myös porkkanat isoksi paloiksi. Revi vuohenjuusto käsin n. 3 cm paloiksi. Mausta punajuuret ja porkkanat oliiviöljyllä, hunajalla ja suolalla. Paahda juureksia 180 c asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Paahda vuohenjuusto omassa astiassaan myös uunissa n. 10-15min. Mikäli on käyttänyt säilykepunajuuria, osasta punajuuria voi tehdä myös pyreen paahtamisen jälkeen laittamalla ne tehosekoittimeen ja lisäämällä sinne 2 rkl huoneenlämpöistä voita ja tilkan punajuuren säilykelientä.

Leikkaa omena mandoliinilla viipaleiksi ja laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi.

Kokoa annos kuvan mukaan ja koristele tuoreilla yrteillä.

© Copyright - Rasilainen