Pho-keitto Hapiskimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 1 keltasipuli
  • 1 solo valkosipuli
  • 1 porkkana
  • 400 g naudanpaistia tai -rintaa
  • 1 punainen chili
  • 5 dl kana- tai kasvislientä (löytyy myös valmiina kaupasta)
  • 5 dl vettä
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 5 cm pala Cassia-kanelia
  • 1 tähtianis
  • 150 g riisinuudeleita
  • 150 g Hapiskimchiä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 1 kevätsipuli
  • muutama oksa korianteria

Ohjeet

Kuori ja hienonna keltasipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi porkkana. Leikkaa liha vastasyin ohuiksi viipaleiksi (ns. suupaloiksi). Leikkaa chili renkaiksi. Jos haluat miedompaa keittoa, niin poista chilistä siemenet. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna tilkka öljyä laakeassa kasarissa tai kattilassa ja ruskista lihat. Lisää sipulit, porkkanat ja chilit. Jatka ruskistamista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja vesi sekä inkivääri, Cassia ja tähtianis. Anna hautua hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes lihat ovat suussa sulavan pehmeitä. Lisää joukkoon nuudelit ja Hapiskimchi, mutta älä enää keitä, etteivät nuudelit mene ylikypsiksi. Mausta keitto kalakastikkeella, soijalla sekä sokerilla. Viimeistele Pho-keitto kevätsipulirenkailla sekä korianterin lehdillä.

Vinkki: Naudanlihan voi halutessaan korvata myös kanalla tai kasviksilla ja sienillä. Keitossa voi käyttää myös muita omia lempikasviksia.

© Copyright - Rasilainen