Mehevä hapankaaliraparperi-piirakka

- À la Foodbytwins -

Ainekset

Pohja

  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl ruskeaa sokeria
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1,5 dl Rasilainen hapankaalia
  • 150 g voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1/2 litraa raparperia paloina
  • 300 g maitorahkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohjeet

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voisula. Lisää joukkoon hapankaali. Sekoita kreikkalainen jogurtti ja kananmuna keskenään ja lisää jauhoseokseen.
  2. Pese raparperit ja kuori halutessasi. Vatkaa kaikki täytteen ainekset keskenään. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-28 cm). Kaada taikina pohjalle. Lisää päälle täyte. Painele raparperipalat täytteeseen.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kera.

Vinkki: Piirakan voi myös pakastaa

Mehevä hapankaaliraparperipiirakka on herkullinen yhdistelmä. Helppo piirakkapohja mehevöityy hapankaalilla. Hapankaali raparperipiirakka ei ole liian makea leivonnainen, vaan makean ja raikkaan hapokkaan liitto.

Tätä pehmeää ja mehevää rapaperipiirakkaa kannattaa tarjoilla vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Leivot tämän piirakan alle tunnissa ja kaiken lisäksi voit tehdä piirakasta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin!

© Copyright - Rasilainen