Halstrattu kala kimchi-lehtikaalilisukkeen kera

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 1 kokonainen puhdistettu kala (esim. siika, meribassi tai kultaotsa-ahven)
  • suolaa
  • sitruunaa
  • 300 g lehtikaalia
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 prk Rasilaisen kimchiä tai Hapiskimchiä
  • 5 kpl retiisejä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • muutama oksa lehtipersiljaa

Ohjeet

Viillota kalan kyljet kevyesti terävällä veitsellä. Hiero suolaa kauttaaltaan, viipaloi sitruuna ja hiero sitruunaa kalan pintaan. Laita muutama sitruunaviipale myös vatsan puolelta kalan sisään. Laita kala halsteriin ja varmista, ettei kala pääse liikkumaan siellä kun kääntelet halsteria. Kalan voi kypsentää myös uunissa pellillä, mutta grillistä tulee siihen vielä parempi maku.

Grillaa kalaa hiilillä noin 20 minuuttia per puoli riippuen kalan koosta.

Poista lehtikaaleista ranka ja leikkaa ne pienemmiksi. Puolita ruusukaalit ja leikkaa retiisit lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset pannulle, kimchiä lukuun ottamatta. Paista kasviksia kevyesti, kunnes ne ovat kypsiä ja lisää sekaan soija sekä kimchi. Viimeistele lisuke yrteillä ja tarjoile se grillatun kalan ja esimerkiksi keitetyn riisin kera.

© Copyright - Rasilainen