Yrttikuorrutettua lohta tilli-smetanahapankaalilla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 600 g merilohta
  • suolaa
  • pippuria

Yrttitahna

  • ½ pnt persiljaa
  • ½ pnt basilikaa
  • muutama korianterin oksa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 2 rkl pankojauhoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa

Tilli-smetanahapankaali

  • 2 dl smetanaa vaahdotettuna
  • ½ rs Rasilaisen hapankaalia
  • ½ pnt tilliä hienonnettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria

Ohjeet

Leikkaa lohi 150 g annospaloiksi. Mausta ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla ja asettele uunivuokaan. Lisää kalan päälle muutaman millin kerros yrttitahnaa. Kypsennä lohta 180 C uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile se tilli-smetanahapankaalin ja keitettyjen perunoiden kera.

Yrttitahna

Aja kaikki yrttitahnan ainesosat sileäksi tehosekoittimella tai hienonna ne morttelissa.

Tilli-smetanahapankaali

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

© Copyright - Rasilainen