Leikkaa lohi 150 g annospaloiksi. Mausta ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla ja asettele uunivuokaan. Lisää kalan päälle muutaman millin kerros yrttitahnaa. Kypsennä lohta 180 C uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile se tilli-smetanahapankaalin ja keitettyjen perunoiden kera.

Yrttikuorrutettua lohta tilli-smetanahapankaalilla
- À la Serko Rantanen -
Ainekset
- 600 g merilohta
- suolaa
- pippuria
Yrttitahna
- ½ pnt persiljaa
- ½ pnt basilikaa
- muutama korianterin oksa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 dl pinjansiemeniä
- 2 rkl pankojauhoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
Tilli-smetanahapankaali
- 2 dl smetanaa vaahdotettuna
- ½ rs Rasilaisen hapankaalia
- ½ pnt tilliä hienonnettuna
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- valkopippuria
Ohjeet
Yrttitahna
Aja kaikki yrttitahnan ainesosat sileäksi tehosekoittimella tai hienonna ne morttelissa.
Tilli-smetanahapankaali
Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.