- Voitele ruisleipä. Puolita kaksi kirsikkatomaattia, tarvitset yhteensä kolme kirsikkatomaatin puolikasta. Leikkaa porkkana neljäksi pitkäksi ja kahdeksi lyhyeksi tikuiksi.
- Asettele kaksi kurkkuviipaletta silmiksi ja niiden päälle kirsikkatomaatin puolikkaat. Aseta viimeinen tomaattipuolikas nenäksi. Laita paprikaviipale suuksi. Levitä hapankaali leivän yläosaan hiuksiksi.
- Aseta kaksi pitkää porkkanatikkua käsiksi ja kaksi jaloiksi. Lisää lyhyet porkkanapalat jalkateriksi. Laita parsakaalin kukinto käteen kukkakimpuksi.
- Valmista tuli! Hapankaalin, kasvikset ja leivän voi nauttia sellaisenaan tai levittää leivän päälle.

Hapishemmo – Hauskat hapankaalileivät
- À la Vegemi -
Ainekset 1:lle
- 1 suorakaiteen mallinen ruisleipäviipale
- 2 tl levitettä
- 1 dl Rasilaisen perinteistä hapankaalia
- 2 kirsikkatomaattia
- 2 viipaletta kurkkua
- 1 viipale paprikaa
- 1 pieni porkkana
- 1 parsakaalin kukinto