Lehtitaikinapiiras sadonkorjuu

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset

  • 2 raitajuurta
  • 2 keltajuurta
  • 1 pkt voitaikinaa levynä
  • 1 kananmuna
  • n. 150 g Rasilaisen perinteistä hapankaalia tai valkosipulihapankaalia tai karpalo-omenahapankaalia
  • 1 punasipuli, renkaina
  • 2 rkl kokojyväsinappia
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 tl kuminan siemeniä

Viimeistelyyn:

  • ripaus sormisuolaa
  • babypinaattia

Ohjeet

Kahdeksan palaa

Sulata taikina paketissaan huoneenlämmössä, noin 20 minuuttia.

Kuori ja lohkoa juurekset ja keitä niitä suolatussa vedessä 15 minuuttia.

Kauli kylmä, mutta sulanut taikina ½ cm paksuksi suorakaiteeksi ja nosta se leivinpaperille uunipellille. Riko kananmuna kulhossa ja lisää sen joukkoon 1 rkl kylmää vettä. Sekoita hyvin. Voitele taikina. Piirrä terävällä veitsellä viilto 2 cm taikinan reunasta niin että et leikkaa taikinan läpi.  Tämä tekee piirakkapohjaan reunan, joka nousee kypsyessään.

Levitä reunan sisäpuolelle koko pohjalle kokojyväsinappia ja sen päälle ranskankermaa. Levitä näiden päälle hapankaali ohuena, tasaisena kerroksena. Levitä juurekset ja sipulit päällimmäiseksi ja ripottele niiden päälle vielä kuminan siemeniä.

Paahda piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes reunat ovat kohonneet ja paahtuneet kullanruskeiksi. Ripauta päälle vähän sormisuolaa ja koristeeksi esim. babypinaattia ennen tarjoilua.

© Copyright - Rasilainen