Meksikolainen maissikeitto

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

  • ½ grillikana
  • 1 tlk mustapapuja
  • 1,5 l kanalientä (esim. liemikuutiosta)
  • 1 tlk maissia
  • 2 limeä
  • 1 avocado (kypsä, mutta kiinteä)
  • 1 pieni sipuli
  • Rasilaisen perinteistä hapankaalia
  • Tuoretta jalapenoa
  • Nachoja

Ohjeet

Poista kanasta nahka ja irrota kypsä kana luista. Valuta mustapavut siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Lämmitä kanaliemi kuumaksi kattilassa. Lisää joukkoon revitty kana ja keitä lientä 5 minuuttia. Lisää joukkoon pavut ja maissi ja kiehauta. Leikkaa toinen lime lohkoiksi keiton kanssa tarjottavaksi. Purista toisen limen mehu keittoon. Tarkista keiton maku ja lisää mehua tarvittaessa.

Leikkaa sipuli renkaiksi. Suikaloi avocado. Viipaloi jalapeno.

Kokoa keitto valmiiksi: laita kulhon pohjalle hapankaalia ja lusikoi keittoa päälle. Lisää annokseen sipulia, avocadoa ja jalapenoa. Tarjoa keitto tuoreen limen ja nachojen kanssa.

 

© Copyright - Rasilainen