Hapankaali-kasvislasagne

Ainekset

  • 9 pinaattilasagnelevyä

Juustokastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 200 g aurinkokuivattua tomaattia
  • tuorejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Kasviskastike

  • 200 g Rasilaisen Valkosipulihapankaalia hyvin valutettuna
  • 100 g purjoa suikaloituna
  • 150 g porkkanaa karkeana raasteena
  • 150 g omenaa karkeana raasteena
  • 100 g pinjan siemeniä
  • 1-2 rkl öljyä kuullottamiseen
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • Öljyä vuoan voiteluun

Pinnalle

  • 1,5 -2 dl emmental juustoraastetta

Ohjeet

Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna hautua hetki. Lisää kastikkeeseen tuorejuusto, suola ja pippuri. Hauduta vielä noin 5 minuutia.

Kasviskastike

Paahda pinjan siemenet kevyesti kuivalla pannulla. Siirrä sivuun. Kuullota purjot öljyssä. Lisää porkkanaraaste joukkoon, kääntele hetki. Lisää omenaraaste, kääntele hetki. Lisää vielä hapankaali joukkoon, kääntele hetki. Lisää pinjan siemenet, vesi, fondi, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla.

Lopuksi

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle neljäsosa juustokastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Levitä päälle taas neljäsosa juustokastikeesta ja sen päälle puolet kasviskastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä ja levitä päälle jälleen neljännes juustokastikeesta ja loput kasviskastikkeesta. Lado päälle loput lasagnelevyt ja levitä päälle loput juustokastikkeesta. Ripottele päälle juustoraaste ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 45-­‐50 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Resepti: Anne Kiuru

© Copyright - Rasilainen