Syksyinen hirvenliha-hapankaalilasagne

Ainekset

  • Lasagnelevyjä n. 9 kpl

Jauhelihakastike

  • 300 g hirvenjauhelihaa
  • 200 g naudanpaistijauhelihaa
  • 300 g sipulia
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutioita
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus valkopippuria

Juusto-hapankaalikastike

  • 3 rkl juoksevaa rasvaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 150 g juustoraastetta
  • 300 g Rasilaisen hapankaalia
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Lisäksi

  • Vuoan voiteluun öljyä/rasvaa
  • Pinnalle voi halutessaan lisätä juustoraastetta.

Ohjeet

Jauhelihakastike

Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla rasvassa. Lisää tomaattimurska sekä 1 dl vettä jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.

Juusto-hapankaalikastike

Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste sekä hapankaali. Mausta kastike.

Lasagnen valmistus

Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juusto/hapankaalikastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juusto/hapankaalikastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle halutessasi juustoraastetta.

Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 15-­‐20minuuttia ennen tarjoilua ja nauti!

Vinkki: Jos haluat päästä helpommalla voit ostaa valmiit lasagne ainekset ja lisätä kastikkeen joukkoon vain jauhelihan, hirvenlihan sekä hapankaalin!

Resepti: Tiina Manninen

© Copyright - Rasilainen