Grillattua broileria, pähkinäriisiä ja Porkkana-fenkolipikkeliä

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

  • 1 rkl voita
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 3 dl kanalientä tai vettä
  • 2 dl paahdettuja pähkinöitä
  • ¼ pnt kirveliä
  • 4 kpl broilerin rintafileitä
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • Rasilaisen Porkkana-fenkolipikkeliä

Ohjeet

Keitä ensin riisi. Huuhtele riisi hyvin ja valuta neste pois. Kuumenna kattila ja lisää voi kattilaan. Anna voin hieman ruskistua. Lisää joukkoon pähkinät, riisi ja kanaliemi. Kiehauta seosta ja käännä liesi minimille. Anna riisin kypsyä kannen alla 15 minuuttia.

Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi. Sivele rintafileet öljyllä ja mausta ne suolalla. Grillaa broilerin rintafileitä 3 minuuttia per puoli. Varmista, että broileri on kypsää. Nosta lihat vetäytymään esim. uunivuokaan 10 minuutin ajaksi ja mausta ne pippurilla.

Hienonna kirveli ja lisää se valmiin riisin joukkoon. Tarjoa broilerinfileet pähkinäriisin ja Porkkana-fenkolipikkelin kera.

© Copyright - Rasilainen