Hapankaali-kurpitsasalaatti on ravitseva ja värikäs ateria, joka yhdistää tuoreita ja paahdettuja vihanneksia. Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaali tuo annokseen herkullisen raikkauden. Tämä salaatti ei ole vain maistuva, vaan myös täynnä kehoa ja mieltä helliviä raaka-aineita.
1. Lämmitä uuni 225°C. Levitä kurpitsakuutiot uunipellille, pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman karamellisoituneita. Anna jäähtyä.
2. Sekoita suureen salaattikulhoon tuore lehtikaali. Hiero lehtikaali pehmeäksi oliiviöljyn, 1 rkl sitruunamehun ja suolan kanssa.
3. Sekoita jäähtyneet paahdetut kurpitsat salaatin joukkoon. Lisää
Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaali, viipaloidut tomaatit, viipaloidut avokadot ja suikaloidut punasipulit.
4. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin päälle.
5. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.