Hapiskimchi-toastit kalkkunasta

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 1 kokonainen vaalea hapanjuuri-paahtoleipä tai 8 paahtoleipäviipaletta
  • 4 viipaletta laadukasta Emmental-juustoa
  • Dijon-sinappimajoneesia (ainesosat ja ohje alla)
  • 120 g palvattua kalkkunaa
  • suolakurkkua
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • rapeita salaatinlehtiä
  • 1 keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Dijon-sinappimajoneesi

  • 2 rkl Dijon kokojyväsinappia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunan mehua

Ohjeet

Leikkaa paprika 4 osaan pitkittäin. Poista siitä siemenet ja valkoinen osa. Laita paprikat uunipellille, valele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda niitä 200 C asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes ne ovat paahtuneita. Kuori paprikat. Vinkki: näitä voi tehdä kerralla enemmän jääkaappiin valmiiksi ja käyttää myös salaateissa tai erilaisissa pastakastikkeissa.

Viipaloi leipä tai käytä valmiita paahtoleipäviipaleita. Tarvitaan 8 viipaletta.

Asettele leivät uunipellille ja laita neljän viipaleen päälle emmentaljuustoviipaleita ja loppujen neljän viipaleen päälle palvikalkkunaa. Paahda leipiä 180 C uunissa kunnes juusto on sulanut. Kokoa muut täytteet ja annostele Dijon-sinappimajoneesia kalkkunaisen leipäviipaleen päälle ja viimeiseksi juustokansi päällimmäiseksi.

Dijon-sinappimajoneesi

Sekoita ainesosat ja anna majoneesin maustua. Annostele lopuksi valmiiden toastien väliin.

© Copyright - Rasilainen