Juustoburgeri Hapiskimchi-majoneesilla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

Juustoburgerit

  • 600 g luomunaudan paistijauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 siivua cheddarjuustoa
  • 4 hampurilaissämpylää paikalliselta leipuriltasi
  • salaatinlehtiä

Hapiskimchi-majoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • ½ dl hapiskimchiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ limen mehu

Ohjeet

Juustoburgerit

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita oliiviöljy joukkoon ja muotoile neljäksi pihviksi. Grillaa pihvit kuumalla grillillä pihvien paksuudesta riippuen 3–5 minuuttia per puoli. Laita juustoviipaleet pihvien päälle pari minuuttia ennen kuin ne ovat valmiita, jotta juusto hieman sulaa. Grillaa myös leivät. Kokoa hampurilaiset hapiskimchi-majoneesin ja pestyjen salaatinlehtien kanssa.

Hapiskimchi-majoneesi

Hienonna hapiskimchi ja valkosipuli hienoksi, joko veitsellä tai pienellä kutterilla. Sekoita ainekset ja anna maustua kylmässä vähintään 1 tunti. Käytä esim. burgerin välissä tai ranskalaisten dippinä.

© Copyright - Rasilainen