Kalaseljanka rakuunamajoneesilla

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

Keitto

  • 4 kiinteää perunaa
  • 2 porkkanaa
  • ¼ juuriselleriä
  • 1 dl kivettömiä, vihreitä oliiveja
  • 1,5 l kalalientä
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl mustapippureita
  • suolaa
  • 300 g Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia
  • 300 g kotimaista vaaleaa kalaa, esimerkiksi ahventa, kuhaa tai siikaa
  • ½ sitruuna
  • tuoretta tilliä

Rakuunamajoneesi

  • 2,5 dl majoneesia
  • 4 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa

Ohjeet

Kuori perunat, porkkanat ja juurisellerin pala ja leikkaa ne n. ½ cm paksuiksi tikuiksi. Viipaloi oliivit. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot ja paloittele ne. Mausta majoneesi rakuunalla ja laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa sitruuna viipaleiksi.

Laita ½ l kalalientä ja tomaattipyre isoon kattilaan ja kiehauta. Sekoita vispilällä niin että tomaattipyre liukenee liemeen. Lisää loput liemestä sekä pilkotut juurekset ja mustapippurit kattilaan. Kiehauta ja tarkista liemen maku. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Laske lämpöä, jotta ainekset keittyvät hiljaisella porinalla. Keitä 5 minuuttia ja lisää sitten hapankaali. Keitä vielä toiset 5 minuuttia ja lisää oliivit ja kala. Sammuta liesi ja anna keiton hautua kannen alla 2 minuuttia.

Viimeistele seljanka hienonnetulla tillillä ja tarjoa keitto rakuunamajoneesin ja sitruunaviipaleiden kera.

 

© Copyright - Rasilainen