Kana-ramenkeitto

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 700 g kanan rintafilettä
  • 200 g ramen nuudeleita
  • 2 kpl paksoita
  • 150 g siitakesieniä (voi käyttää myös muita kauden sieniä)
  • 2 kpl kananmunia löysäksi keitettynä
  • 1 rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 1 kevätsipuli ohuina renkaina
  • 100 g pestyä baby pinaattia
  • 1 arkki Nori-merilevää
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 punainen chili ohuina renkaina

Liemi

  • 8 dl valmista ramen-lientä (esim. Sooci)
  • 4 cm pala inkivääriä
  • 2 kpl Solo-valkosipulia
  • 2 rkl tummaa misotahnaa
  • 2 rkl Mirin etikkaa

Ohjeet

Paista kanan rintafileet pannulla öljyssä ja leikkaa ne viipaleiksi. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Pese ja halkaise paksoit. Poista huono osa kannasta ja paista ne kevyesti. Paista myös siitakesienet. Kuori ja halkaise keitetyt kananmunat.

Kokoa keitto: laita nuudelit pohjalle, asettele muut ainekset erikseen nuudelien päälle omiin lohkoihinsa. Kaada varovasti päälle kiehuvan kuuma ramenliemi. Nauti keitosta.

Liemi

Laita kaikki ainekset kattilaan. Hauduta hiljalleen ainakin 30 min. Nosta kattila sivuun ja siivilöi liemi talteen lisättäväksi ramenkeiton päälle.

© Copyright - Rasilainen