Kimchi-makkara pitaleipä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 8 kpl valmiita pitaleipiä
  • 400 g yrttimakkaraa tai bratwurstia
  • 1 rs Rasilaisen kimchiä tai Hapiskimchiä
  • 1 rapea pikkusalaatti (esimerkiksi Baby Gem)
  • 1 kpl pieni punasipuli
  • 1 paahdettu säilykepaprika
  • ½ pnt korianteria
  • 1 dl majoneesia
  • ½ limen mehu
  • 1 tl suolaa

Pikkelöity kaali ja kurkku

  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 4 kuivattua limen lehteä (löytyy aasialaisista kaupoista ja isojen kauppojen Aasia-hyllystä)
  • 10 maustepippuria
  • ½ pieni suippo- tai valkokaali
  • ½ kurkku

Ohjeet

Grillaa tai paista makkarat pannulla. Leikkaa ne noin 3 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi ja hienonna korianteri. Leikkaa pikkusalaatti ja paprika ohuiksi viipaleeksi. Sekoita kaikki ainekset mukaan lukien pikkelöity kaali ja kurkut (ohje alla). Kuumenna pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa. Täytä leipä makkara-kimchitäytteellä ja nauti!

Voit halutessasi koristella leivän vielä yrteillä ja tuoreella chilillä.

Pikkelöity kaali ja kurkku

Suikaloi kaali. Halkaise kurkku, poista siitä keskiosa ja leikkaa kurkku viipaleiksi.

Kiehauta vesi, sokeri ja valkoviinietikka. Jäähdytä lientä noin 10 minuuttia ja kaada se kaalien ja kurkun päälle (eri astioihin). Jäähdytä ilman kantta, peitä ja anna maustua kylmässä ainakin 1 vrk. Jos haluat tehdä kerralla enemmän, niin kaali ja kurkut säilyvät kylmässä hyvinä viikkoja liemessään.

© Copyright - Rasilainen