Grillatut bataatit ja kurpitsat juustohapankaali-täytteellä

- À la meri-tuuli väntsi -

Ainekset 4:lle

  • 1 pieni bataatti
  • 1 pieni myskikurpitsa
  • n. 200 g Rasilaisen hapankaalia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g Briejuustoa
  • 100 g Roquefortjuustoa

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pese bataatti huolellisesti. Pistele bataattiin ja myskikurpitsaan muutama reikä terävällä veitsellä ja laita ne uunivuokaan ja paahda uunissa 1h ajan tai kunnes niihin pistetty terävä veitsi uppoaa sulavasti vihannesten läpi. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä hetken.

Puolita kurpitsa ja bataatti pituussuunnassa veneiksi ja koverra kurpitsasta siemenet pois. Tee vihannesten lihaan ristiviillot lähes kuoreen saakka ja möyhennä sisusta kevyesti lusikalla. Asettele veneisiin hapankaalia ja lorauta jokaiseen kostutukseksi tilkka kermaa.

Viimeistele haluamallasi juustolla ja nosta grilliin. Paahda kasviksia vuoassa vielä epäsuorassa lämmössä kannen alla kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut, noin 10 minuutin ajan.

Leikkaa bataatti- ja kurpitsapuolikkaat grillaamisen jälkeen vielä puoliksi ja tarjoile ne joko sellaisenaan tai lisukkeina muun grilliruoan kera.

Halutessasi voit valmistaa ruoan myös joko pelkällä kurpitsalla tai pelkällä bataatilla ja vain haluamallasi juustolla. Reseptiä on helppo suurentaa tarvittaessa, jolloin se sopii hienosti myös suuremmalle henkilömäärälle valmistettavaksi.

Voit paahtaa bataatit ja kurpitsat myös uunissa grillivastusten alla.

 

 

© Copyright - Rasilainen