Kokonaisena grillattu kala ja Hapiskimchi-paprikasalaattia

- À la Serko Rantanen -
4:lle

Ainekset

  • 1 kokonainen avattu vaalea kala (esimerkiksi kultaotsa-ahven tai muu valitsemasi vaalea kala)
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ punainen paprika
  • 2 rkl Hapiskimchiä
  • ½ sitruuna

Hapiskimchi-paprikasalaatti

  • 1 iso punainen paprika
  • 600 g broccolinia
  • 1 punasipuli
  • 1 rasia Hapiskimchiä
  • n. 50 g pestyä babypinaattia
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ puntti persiljaa
  • 2 kevätsipulia
  • oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Ohjeet

Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla huolellisesti. Leikkaa kalan nahkaan molemmille puolille muutama kevyt viilto ja mausta kala kauttaaltaan suolalla, pippurilla ja öljyllä. Leikkaa sitruuna viipaleiksi, samoin paprika. Täytä kala vatsapuolelta sitruunaviipaleilla sekä paprikalla ja Hapiskimchillä.

Grillaa tai paista kala kuumalla pannulla molemmin puolin 10–15 minuuttia (riippuen kalan koosta). Kala on kypsää, kun sen selkäevä irtoaa helposti.

Tarjoile kala salaatin kanssa.

Hapiskimchi-paprikasalaatti

Pese paprika ja poista siemenet. Leikkaa paprika viipaleiksi. Leikkaa kukkakaali reiluiksi nupuiksi. Jos käytät broccolinia, siitä kannattaa poistaa muutama sentti kuivunutta vartta. Kuori ja viipaloi punasipuli. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna persilja.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla. Kuullota siinä sipulit ja paprika (noin 5 minuuttia). Lisää sekaan broccolinit ja jatka kypsentämistä toiset 5 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita. Lisää joukkoon loput ainekset ja pyöräyttele varovasti sekaisin. Mausta Hapiskimchi-paprikasalaatti ja tarjoile se grillatun kalan kanssa.

© Copyright - Rasilainen