Mustakaali-appelsiinisalaatti karpalo-omenahapankaalilla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

salatti

  • 1 pkt mustakaalia (myös lehtikaali käy)
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 kpl sydänsalaattia
  • 1 kevätsipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 appelsiini (veriappelsiini, mikäli saatavilla)
  • ½ rasia karpalo-omenahapankaalia
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Mandariini-limevinaigrette

  • 1 mandariinin mehu ja kuori raastettuna
  • 1 limen mehu ja kuori raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1dl hyvää neutraalia oliiviöljyä

Ohjeet

Poista mustakaaleista ranka ja revi lehdet pienemmäksi. Kuumenna öljy kasarissa ja paista mustakaalit kevyesti jotta ne vähän pehmenevät. Nosta ne pois pannulta esim. talouspaperin päälle. Pese ja revi sydänsalaatin lehdet varresta irti, leikkaa kevätsipuli ja chili vinoiksi, ohuiksi renkaiksi. Kuori appelsiini veitsellä niin, ettei valkoista kuorta jää. Leikkaa se sen jälkeen paloiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, mausta vinaigretilla ja koristele salaatti yrteillä ja pinjansiemenillä.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa vispilällä voimakkaasti.

© Copyright - Rasilainen