Gratinoidut kasvisleivät hapankaalilla

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset

  • 1 prk (150 g) säilöttyjä artisokan sydämiä
  • 2 päärynää
  • 1 leipä (esimerkiksi kauravarras tai ciabatta)
  • 1 prk karpalohilloa
  • 400 g Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia
  • 100 g emmentalraastetta
  • 100 g goudajuustoraastetta

Ohjeet

Reseptistä tulee kaksi isoa jaettavaa leipää – kahdeksalle illanistujaisiin, neljälle ateriaksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Valuta artisokan sydämet liemestä ja viipaloi ne. Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa leipä poikittain kahdeksi isoksi viipaleeksi ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele palat reilusti karpalohillolla. Levitä hapankaali leiville ja asettele sen päälle lomittain päärynäviipaleita ja artisokkaa. Viimeistele leivät kuorruttamalla ne juustoraasteilla ja paista niitä uunissa, kunnes juusto on sulanut ja paahtunut kullanruskeaksi.

Ota leivät uunista ja odota 5 minuuttia ennen niiden leikkaamista annospaloiksi. Tarjoa kasvisleivät lämpimänä.

Tähän reseptiin sopii myös Rasilaisen perinteinen hapankaali.

© Copyright - Rasilainen