Papupata hapankaalilla

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 6:lle

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 punainen chili
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 dl tomaattipyrettä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tlk borlottipapuja
  • 1 tlk valkoisia papuja
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 400 g Rasilaisen hapankaalia
  • suolaa

Ohjeet

Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Poista paprikan kanta ja leikkaa paprika lohkoiksi. Kuullota kasviksia padassa miedolla lämmöllä pehmeiksi oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan.

Leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi ja poista sen siemenet halutessasi. Lisää chili, korianterin ja juustokuminan siemenet sekä paprikajauhe pataan ja paistele hetki. Lisää tomaattipyre. Sekoita hyvin ja lisää pataan valutetut pavut, tölkkitomaatit ja hapankaali. Kiehauta ja nosta pata 150-asteiseen uuniin hautumaan ilman kantta muutamaksi tunniksi.

Mausta pata lopuksi suolalla ja tarjoa leivän kanssa.

Tähän reseptiin sopii mainiosti myös valkosipulihapankaali.

© Copyright - Rasilainen