Leikkaa fileet puoliksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista fileitä kuumalla pannulla öljyssä nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia. Lisää voi ja ota lämpö pois liedeltä, mutta anna kalan paistua vielä jälkilämmöllä noin 5 minuuttia.
Paahdettua siikaa ja Hapiskimchillä maustettua tomaatti-paprikalientä
- À la Serko Rantanen -
Ainekset 4:lle
- 2 kpl siikafilettä
- suolaa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 pieni fenkoli
- 1 tölkki tavallista säilykepaprikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 16 kpl puhdistettuja sinisimpukoita
- 6 dl kalalientä
- 2 dl tölkkitomaatteja
- 1 rasia Hapiskimchiä
- tilliä
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
Ohjeet
Pilko fenkoli ja paprika paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna myös Hapiskimchi. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kuullota öljyssä ensin fenkoli, paprika ja valkosipulit. Lisää tämän jälkeen kattilaan kalaliemi ja hienonnettu Hapiskimchi. Kiehauta. Lisää sekaan simpukat. Pyöräytä ja hauduta kevyesti kunnes simpukat ovat avautuneet. Mausta ja tarjoile paistetun kalan kanssa. Koristele annos esim. tillillä.