Puolukkainen hapankaalisalaatti

Ainekset

  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 3 isoa lehtikaalin lehteä
  • ½ kurkku
  • 2 omenaa pilkottuna (tummumisen ehkäisemiseksi sivele/liota sitruunan mehulla)
  • 1-2 kourallista puolukoita ja/tai karpaloita (1-2 kourallista kuivattuja karpaloita antaa kivan makean säväyksen, ja lisää väriä!)
  • Iso kourallinen kuorittuja luomukurpitsansiemeniä
  • n. 200 g Rasilaisen hapankaalia

Ohjeet

Poista parhaasi mukaan lehtiruodit lehtikaalista ja pienennä lehdet mahdollisimman hyvin. Lehtiä kannattaa painella ja puristella sormin, jotta kuidut vähän pehmenee. Pilko jääsalaatti, kurkku ja omena sopiviksi paloiksi. Laita ainekset salaattikulhoon ja lisää hapankaali, puolukat, karpalot ja kurpitsansiemenet joukkoon. Sekoita,  ja nauti ihanasta salaatista kevyenä lounaana tai lisukkeena lämpimän ruoan kanssa.

Resepti: Minnamari Uttula

© Copyright - Rasilainen