Smetanassa haudutettua hapankaalia makkaran ja Duchesse-perunoiden kera

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • n. 150 g pancettaa
  • 1 salottisipuli ohuina suikaleina
  • 1 rs Rasilaisen hapankaalia
  • n. 1 dl kasvislientä
  • 2 dl smetanaa
  • ½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
  • 600 g hyvää, laadukasta possumakkaraa (esim. HK Maakarit tai Lihakulttuuri)

Duchesse perunat

  • 1 kg kuorittua Lapin puikulaperunaa
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • jauhettua muskottipähkinää

Ohjeet

Kuutioi pancetta ja paista se pannulla kullanruskeaksi. Lisää joukkoon sipuli ja hapankaali. Laske lämpöä pienemmälle. Kuullottele kevyesti välillä sekoittaen n. 5 min. Lisää joukkoon kasvisliemi ja smetana, ja hauduttele vielä 5 min. Lisää lopuksi hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile paistetun raakamakkaran ja Duchesse-perunoiden kera.

Duchesse perunat

Keitä perunat reilussa suolavedessä. Valuta ja anna höyryn vähän haihtua. Paseeraa perunamyllyn läpi (voit myös tehdä sähkövatkaimella, mutta paseeraus takaa paremman lopputuloksen😊). Sekoita loput aineet paseeratun perunan joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Laita massa pursotinpussiin ja pursottele pieniä ruusukkeita uunipellille. Paista 200c uunissa n. 10-15 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.

© Copyright - Rasilainen