Kuutioi pancetta ja paista se pannulla kullanruskeaksi. Lisää joukkoon sipuli ja hapankaali. Laske lämpöä pienemmälle. Kuullottele kevyesti välillä sekoittaen n. 5 min. Lisää joukkoon kasvisliemi ja smetana, ja hauduttele vielä 5 min. Lisää lopuksi hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile paistetun raakamakkaran ja Duchesse-perunoiden kera.

Smetanassa haudutettua hapankaalia makkaran ja Duchesse-perunoiden kera
- À la Serko Rantanen -
Ainekset
- n. 150 g pancettaa
- 1 salottisipuli ohuina suikaleina
- 1 rs Rasilaisen hapankaalia
- n. 1 dl kasvislientä
- 2 dl smetanaa
- ½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
- 600 g hyvää, laadukasta possumakkaraa (esim. HK Maakarit tai Lihakulttuuri)
Duchesse perunat
- 1 kg kuorittua Lapin puikulaperunaa
- 2 rkl huoneenlämpöistä voita
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 dl kermaa
- suolaa
- pippuria
- jauhettua muskottipähkinää
Ohjeet
Duchesse perunat
Keitä perunat reilussa suolavedessä. Valuta ja anna höyryn vähän haihtua. Paseeraa perunamyllyn läpi (voit myös tehdä sähkövatkaimella, mutta paseeraus takaa paremman lopputuloksen😊). Sekoita loput aineet paseeratun perunan joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Laita massa pursotinpussiin ja pursottele pieniä ruusukkeita uunipellille. Paista 200c uunissa n. 10-15 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.