Uuniperunat kylmäsavuporo-karpalo-omenahapankaalitäytteellä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 4 isoa jauhoista uuniperunaa
  • 100 g kylmäsavustettua poronpaistia
  • 1 dl crème fraîchea
  • ½ pnt ruohosipulia
  • 2 timjamin oksan lehdet nypittynä
  • 1 dl Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia

Hillotut karpalot

  • 2 dl pakastekarpaloita
  • 2 dl karpalomehua
  • 2 dl hillosokeria
  • 2 timjamin oksan lehdet nypittynä

Ohjeet

Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota crème fraîche. Sekoita joukkoon poronpaisti, ruohosipuli ja timjami. Mausta tarvittaessa suolalla. Jätä maustumaan perunoiden kypsennyksen ajaksi.

Pese ja kuivaa perunat hyvin. Tee perunoihin muutama reikä veitsen kärjellä. Laita uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun perunat ovat kypsiä, ota ne pois uunista jäähtymään huoneenlämpöön. Tarjoile noin 15 minuutin kuluessa etteivät perunat jäähdy liikaa. Leikkaa perunoihin puoleen väliin yltävä pitkittäisviilto ja paina päistä, jotta peruna vähän aukeaa. Täytä peruna savuporotäytteellä ja muutamalla hillotulla karpalolla. Koristele timjamilla ja kuivatulla karpalojauheella.

Hillotut karpalot

Kiehauta mehu ja sokeri. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää karpalot ja timjamin lehdet ja anna hautua vielä 20 minuuttia.

Ota sivuun ja anna jäähtyä.

© Copyright - Rasilainen