Poronkäristys karpalo-omenahapankaalin ja ruskistetun voi-perunamuusin kera

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 600 g poronkäristyslihaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl tummaa olutta
  • 2 timjaminoksaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 maustepippuria
  • suolaa
  • Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia

Ruskistettu voi-perunamuusi:

  • 50 g voita
  • 1 kg puikulaperunoita
  • 2 dl luomutäysmaitoa
  • suolaa

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi isossa ja laakeassa padassa, lisää sipulit ja kuullota niitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää liha, nosta lieden lämpöä ja ruskista liha. Lisää sekaan lihaliemi, olut, timjaminoksat ja muut mausteet. Hauduta käristystä hiljalleen joko kannen alla liedellä tai 120-asteisessa uunissa noin 1½–2 tuntia.

Laita voi pieneen kattilaan ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes voin vaahto on vaalean ruskeaa ja tiivistä sekä tuoksuu paahdetun pähkinäiselle. Anna jäähtyä.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat hyvin ja anna niiden höyrystyä hetki ilman kantta. Aja perunat paseerausmyllyn läpi tai käytä niiden soseuttamiseen sähkövatkainta. Lisää perunoiden joukkoon ruskistettu voi ja maito. Mausta muusi makusi mukaan suolalla.

Tarjoile perunamuusi poronkäristyksen ja karpalo-omenahapankaalin kanssa.

© Copyright - Rasilainen