Thaimaalainen tom kha gai -kanakeitto hapankaalilla

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset neljälle

  • 800 g kookosmaitoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-5 kpl bird's eye -chiliä maun mukaan
  • 2 tl palmusokeria (myös ruokosokeri käy)
  • 2 kpl sitruunaruohoa
  • 2 ruukkua korianteria
  • 4 cm pala galangalia (myös inkivääri käy)
  • 4 kpl kaffirlimentinlehtiä kuivattuna tai pakastettuna
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 400 g broilerin filettä (myös tofu käy)
  • Halutessasi voit lisätä keittoon myös siitakesieniä
  • 2 rkl kalakastiketta (vegaaninen suolalla tai marmitella)
  • 2 limen mehu
  • 1 rasia Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia

Ohjeet

Laita kookosmaito kattilaan keskilämmölle. Lämmitä öljy pannulla ja paahda chilejä minuutti. Kaada chilit mortteliin ja lisää joukkoon sokeri. Hienonna sitruunaruohon paksummasta päästä 1/3  pieniksi suikaleiksi. Lisää siitä puolet mortteliin ja toinen puoli kookosmaidon sekaan. Nypi korianterin lehdet ja laita varret mortteliin. Hienonna varret tasaiseksi ja lisää ne kookosmaidon joukkoon.  Suikaloi kuorittu galangal hienoiksi suikaleiksi. Murskaa limenlehdet, jos käytät kuivattuja lehtiä ja hienonna ne, jos käytät pakastettuja tai tuoreita lehtiä. Lisää lehdet kookosmaidon joukkoon. Mikäli käytät keitossa myös sieniä, suikaloi siitakesienet ja lisää joukkoon. Keitä nyt 5 minuuttia.

Paloittele sillä välin broilerin fileet sormenpään kokoisiksi paloiksi. Lisää keiton joukkoon ja ota keitto pois hellalta. Lisää joukkoon myös kirsikkatomaatit. Anna hautua viisi minuuttia kunnes broilerinpalat ovat kypsiä. Voit leikata yhden palan halki testiksi. Jos se ei ole enää läpikuultava, broileri on kypsää. Hienonna lopuksi korianterin lehdet keiton joukkoon ja viimeistele se kalakastikkeella, limen mehulla ja hapankaalilla.

© Copyright - Rasilainen