Vuohenjuustolla kuorrutettu hapankaali

Ainekset neljälle

  • 1 rkl öljyä
  • 500 g naudan ulkofilee suikaleita
  • 120 g silputtua sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl lihafondia
  • 2 rkl smetanaa
  • 150 g paprikasuikaleita
  • 150 g Rasilaisen valkosipulihapankaalia
  • 1 rkl hunajaa ripaus rouhittua mustapippuria
  • 150 g vuohenjuustoa

Ohjeet

Ruskista fileesuikaleet kuumalla pannulla öljyn kera. Lisää puristettu valkosipuli silputun sipulin joukkoon ja kuullota. Sekoita vehnäjauhot ja mausteet kunnolla lihasipuliseoksen kanssa. Lisää neste (soija ja lihafondi mukana). Hauduta liha kypsäksi ja lisää joukkoon smetana.

Paista paprikasuikaleet ja hapankaali ja mausta hunajalla ja pippurilla. Sivele tippa öljyä uunivuokaan (valitse mielellään ylöspäin kapeneva vuoka, jotta juusto peittää koko vuoan pinnan), laita pohjalle lihaseos, lisää paistettu kaalipaprikaseos päälle ja pintaan vuohenjuustokiekot.

Kuorruta grilliuunissa tai uunissa kovalla ylälämmöllä kauniin ruskeaksi. Tarjoile esimerkiksi paistettujen yrttiperunoiden kera.

© Copyright - Rasilainen