Talvinen porosalaatti

Ainekset 4-6:lle

  • 100 g kikhernefusillia (Tervens)
  • 300 g Rasilaisen Hapiskimchiä
  • ½ tl ruokosokeria
  • 150 g omenaa karkeana raasteena (red delicious)
  • 150 g poron kylmäsavurouhetta
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • noin 3 rkl appelsiinin mehua
  • 100 g lollorosso-salaattia
  • 2 appelsiinia lohkoina
  • 50 g karpaloita (tuoreita jos mahdollista)
  • 2 rkl kevyesti paahdettua hasselpähkinärouhetta
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • persiljaa

Ohjeet

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin.

Kaada hapis kulhoon, lisää sokeri joukkoon. Sekoita. Kuori omena, poista siemenkota. Raasta ja lisää hapiksen joukkoon. Sekoita.

Kuori appelsiinit veitsellä (poista myös valkoinen osa). Leikkaa veitsellä kalvottomia lohkoja. Pidä kulhoa alla, jotta saat valuvan mehun talteen. Puserra jäljelle jäävästä kalvokimpusta mehu myös talteen.

Lisää hapis-omenaseokseen pasta, pororouhe, pippuri sekä appelsiinimehua. Sekoita. Anna makujen  tasaantua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Laita vadin pohjalle revitty salaatti. Lisää päälle tekemäsi salaattiseos.

Ripottele karpalot ja pähkinärouhe raidaksi salaatin keskelle. Asettele appelsiinilohkot molemmin puolin raitaa. Pirskottele hieman rypsiöljyä salaatin pinnalle. Koristele persiljalla.

Resepti: Anne Kiuru

© Copyright - Rasilainen