Hampurilainen hapankaalilisukkeella

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset 4:lle

Hampurilaiskastike

  • 1 kpl kananmuna
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl mietoa oliiviöljyä
  • muutama tippa tabascoa

Pihvit

  • 800g jauhettua naudanlihaa oman maun ja valinnan mukaan
  • ½ tl jauhettua merisuolaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 40 g voita

Muut täytteet

  • 100 g kotimaista cheddaria siivuina
  • 2 dl ohueksi leikattua amerikan salaattia, käytä jäävedessä
  • 1 kpl hopeasipuli ohueksi leikattuna ja ryöpättynä
  • 2 kpl isoa kypsää tomaattia siivuina
  • 4 rkl Rasilaisen hapankaalia
  • Rasilaisen vinkki: voit korvata hapankaalin myös Hapiskimchillä halutessasi tulisemman vivahteen hampurilaiseesi.

Ohjeet

1. Hampurilaiskastike

Laita korkean astian esim. litran mitan pohjalle kananmuna, ketsuppi, sinappi, suola ja etikka. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita öljyt ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kananmunaseokseen. Mausta tabascolla. Tarkista maku.

2. Pihvit

Mausta jauheliha suolalla. Muotoile jauheliha leveäksi pötköksi varovasti niin, ettet riko lihamyllyn tekemiä “lihassyitä”. Leikkaa terävällä veitsellä pötkö neljäksi pihviksi. Pihvien tulisi olla sämpylöiden kokoisia halkaisijaltaan. Paista pihvit juuri ennen tarjoilua! Kuumenna paistinpannu täydellä teholla ja lisää öljy pannulle. Paista pihvit joko yksittäin tai useampi kerrallaan sen mukaan, kuinka monta mahtuu hyvin pannulle samaan aikaan. Paista pihviä ensin toiselta puolelta 15 sekuntia ja käännä. Toista tätä kunnes pihvi on hyvin ruskistunut, mutta sisältä punainen. Tähän menee n. 3-5 minuuttia. Nosta pihvit vetäytymään uunivuokaan ennen tarjoilua vähintään 5 minuutiksi ja mausta pippurilla. Lisää lopuksi pannulle voi ja ruskista se. Valele ruskistunut voi pihvien pinnalle. Älä pese pannua, sämpylöihin otetaan kaikki maku talteen pannulta.

© Copyright - Rasilainen