Bataattisalaatti Kurkuma-inkiväärihapankaalilla

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset 4:lle

  • 1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 l vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 suolakurkku
  • 3 rkl sinapinsiemeniä
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 dl majoneesia
  • 300 g Kurkuma-inkiväärihapankaalia

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää suola joukkoon. Lisää kattilaan bataattikuutiot ja keitä n. 10-12 minuuttia hymyillen. Kokeile välillä kypsyyttä vaikkapa pienellä veitsellä. Kun kuutiot ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Paahda sinapinsiemeniä pannulla parin minuutin ajan. Sekoita siemenet, bataatti- ja suolakurkkukuutiot, lehtipersilja, majoneesi ja valutettu hapankaali.

Nauti salaatti sellaisenaan tai tarjoa esimerkiksi kanan, nakkien, lihan tai kasvisvaihtoehdon lisukkeena.

© Copyright - Rasilainen