Pikkelöidyllä kukkakaalilla kuorrutettu hummus

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 6:lle

Hummus:

  • 2 tlk (n. à 300 g) kikherneitä
  • 4 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä + lisää viimeistelyyn
  • loraus vettä
  • ripaus juustokuminaa
  • suolaa

Tarjoiluun:

  • 2 rkl purkkikikherneitä
  • paprikajauhetta
  • (kuivattuja chililastuja)
  • 100 g Rasilaisen kukkakaalipikkeliä
  • oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria, lehtipersiljaa tai minttua
  • vihanneksia kuten endiivi, kurkku, porkkana, retiisi, salaatti, nauris
  • pitaleipää, voileipäkeksejä, grissinejä

Ohjeet

Hummus

Tämän houkuttelevan hummuslautasen voi tehdä myös käyttäen valmista hummusta.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Ota sivuun pari ruokalusikallista kikherneitä koristelua varten. Laita loput tehosekoittimeen tahinin, kuoritun valkosipulinkynnen, sitruunanmehun ja oliiviöljyn kera. Soseuta sileäksi tahnaksi ja lisää vettä haluamasi koostumuksen saavuttamiseksi. Mausta juustokuminalla ja suolalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua tai muita mausteita. Jäähdytä hummus jääkaapissa.

Tarjoiluun:

Pese ja leikkaa valitsemasi dippivihannekset. Hienonna persilja ja nypi tillistä lehdet. Jos tarjoat hummuksen kanssa pitaleipiä, leikkaa ne suikaleiksi ja paahda rapeiksi 200-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia.

Levitä hummus lautaselle suurpiirteisesti – hummuksen pintaan saa jättää painaumia ja raitoja! Lisää sivuun otetut kikherneet ja ripottele hummuksen pintaan paprikajauhetta ja halutessasi chililastuja. Lisää keskelle lautasta liemestään valutettu kukkakaalipikkeli.

Viimeistele yrteillä ja oliiviöljyllä ja tarjoa vihannesten ja muiden dipattavien kera.

© Copyright - Rasilainen