Hapankaali-perunarieskat kolmella tavalla

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset neljälle

Rieskat

  • 1 kg perunaa
  • 200 g kattilassa ruskistettua voita
  • 1 rkl suolaa
  • 3 kpl luomukananmunia
  • 5 dl ohrajauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl omenaviinietikkaa

Piparjuurikastike

  • 2 dl creme fraichea
  • 5 cm pala piparjuurta raastettuna
  • suolaa ja pippuria myllystä

Lisäksi

  • 200 g savuporoa
  • 200 g savulohta
  • 200 g savutofua
  • 1 kpl lehtipersiljaruukku
  • 1 rasia Rasilaisen valkosipulihapankaalia
  • 4 kpl retiisiä viipaloituna

Ohjeet

Pese perunat hyvin ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita perunat leivinpaperin päälle uunivuokaan ja paahda perunoita uunissa kuorineen tunnin ajan. Murskaa perunat kuorineen tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä hieman. Ruskista sillä aikaa voi kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina tasakokoisiksi palloiksi esimerkiksi vaa’an avulla ja taputtele rieskoiksi leivinpaperille. Lämmitä uuni 275 asteeseen ja laita ensin uunipelti kuumenemaan uuniin. Pistele rieskat haarukalla niin, että ne kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin. Vedä rieskat leivinpaperin avulla pellille ja paista kahdessa tai kolmessa erässä noin 8 minuutin ajan.

Sekoita creme fraiche, piparjuuri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Kokoa rieskat eri täytteillä ja laita tarjolle.

© Copyright - Rasilainen