Paahdetut kimchiruusukaalit

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 300 g ruusukaaleja
  • 1 prk Rasilaisen Kimchiä tai 200g Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kevätsipuli

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aloita kokkaaminen huuhtelemalla kaalit. Poista ruusukaalin kova kanta ja tarvittaessa päällimmäiset lehdet, jos ne näyttävät nahistuneilta. Pilko ruusukaalit puoliksi. Pyörittele ruusukaalit seesamiöljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja paahtuneita.
  2. Sekoita kulhossa kimchi, soijakastike, riisiviinietikka ja hunaja. Hienonna kevätsipuli. Lisää paahtuneet ruusukaalit kimchiseoksen joukkoon. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

Paahdetut kimchiruusukaalit sopivat erinomaisesti erilaisten riisi- ja nuudeliruokien joukkoon. Lisää kimchiruusukaalit Yakisoba nuudeliannoksen kaveriksi. Tarjoile paahdetut kimchiruusukaalit esimerkiksi korelaisen bibimbapin tai korealaisen BBQ:n lisukkeena. Paahdetut kimchiruusukaalit ovat myös herkullinen lisä erilaisiin salaatteihin.

© Copyright - Rasilainen