Sashimi bowl Hapiskimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset yhdelle

  • noin 100-150 g tuoretta kalaa (esim. siikaa, lohta tai tonnikalaa)
  • 1 dl kypsää, keitettyä jasmiiniriisiä tai japanilaista koshihikari-riisiä
  • ½ avocado
  • 5 cm pätkä kurkkua
  • 4 retiisiä
  • shisolehtiä
  • 2 rkl Hapiskimchiä
  • muutama korianterin oksa
  • seesaminsiemeniä
  • 1 rkl chilimajoneesia
  • soijakastiketta (pöytämausteeksi)

Ohjeet

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi ja anna sen vähän jäähtyä.

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi (sashimi style). Halkaise avokado, poista siitä kivi ja kuoret ja viipaloi. Viipaloi kurkku ja leikkaa retiisit pieniksi lohkoiksi pitkittäin. Laita riisi syvän kulhon pohjalle, ja asettele muut ainekset haluamaasi järjestykseen kulhoon. Nauti heti.

© Copyright - Rasilainen