Hapankaali toast skagen

- À la Foodbytwins -

Ainekset

Toast Skagen

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 palaa paahtoleipää
  • 100 g majoneesia
  • 100 g ranskankermaa
  • ½ dl Rasilaisen hapankaalia
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta tilliä

Raikas lisukesalaatti

  • 1 dl Rasilaisen hapankaalia
  • ⅓ kurkku
  • retiisejä
  • ½ punasipuli
  • 1 dl suomalaisia herneitä
  • 1 puntti yrttejä (tilli, persilja, ruohosipuli, viinisuolaheinä, minttu yms.)
  • syötäviä kukkia koristeluun

Sinappivinaigrette

  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa ja sokeria

Ohjeet

Toast skagen saa lisukkeekseen hapokkaan ja raikkaan salaatin.

1. Leikkaa kurkku, retiisi ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Jos käytät pakasteherneitä, sulata herneet ja
kuivaa ne. Nypi yrtit.

2. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään sekaisin.

3. Mittaa kaikki vinaigretten ainekset kulhoon tai kannelliseen purkkiin. Sekoita vispilällä voimakkaasti
vatkaten tai purkkia ravistellen vinaigrette sekaisin. Lisää vinaigrettea salaatin joukkoon.

4. Lisää katkaravut majoneesin ja mausteiden joukkoon. Voit halutessasi maustaa massaa tuoreella
tillillä. Paahda paahtoleivät rapeiksi esimerkiksi pannulla. Voit halutessasi paistaa leivät voissa.

5. Kokoa skagenmassa rapeiden leipien päälle ja tarjoile hapokkaan raikkaan lisukesalaatin kera.
Viimeistele annos syötävillä kukilla.

© Copyright - Rasilainen