Paistettua kanaa Romescopedillä

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 400-500 g maustamatonta kanan sisäfilettä
  • 2 rkl sumakkia
  • 4 tl Ras El Hanout -mausteseosta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Romesco-kastike

  • 2–3 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ rkl puna- tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Hapankaalinen tabbouleh

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 puntti tuoreita yrttejä (minttua, persiljaa)
  • 1/2 granaattiomena
  • 2 dl kurkuma-inkiväärihapankaalia
  • ⅓ kurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tomaatti
  • suolaa ja pippuria

Ohjeet

Kanaa Lähi-idän henkeen ja maukas romescokastike. Lisukkeena raikas hapankaalinen tabbouleh-salaatti.

1. Aloita Romesco-kastikkeen valmistuksesta. Puolita tomaatit ja paprika. Poista kannat ja paprikasta
myös siemenet. Paahda kasviksia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes paprikat
ovat saaneet hieman väriä. Anna kasvisten jäähtyä haaleiksi.
2. Hienonna siemenet/mantelit monitoimikoneessa. Hienonna valkosipuli ja chili (poista siemenet
halutessasi). Lisää myös loput ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta manteliseokseen. Soseuta
tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.
3. Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
4. Sekoita kanan sisäfileiden joukkoon mausteet ja jätä marinoitumaan. Valmista sillä välin tabbouleh.
5. Lisää kvinoa kattilaan. Kypsennä kvinoa kaatamalla joukkoon 2 dl kiehuvaa vettä. Lisää joukkoon
suolaa. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
6. Leikkaa sillä välin kurkku, punasipuli ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Irrota granaattiomenan
siemenet. Voit irrottaa siemenet myös veden alla (vältät sotkun). Hienonna yrtit terävällä veitsellä.
Sekoita kaikki tabboulehin ainekset juuri ennen tarjoilua sekaisin.
7. Ruskista kanan rintafileet pienessä määrässä öljyä.
8. Tarjoile kanan rintafileet Romesco-kastikkeen ja hapankaali-tabboulehin kera.

© Copyright - Rasilainen