Burgerit hapankaalin kera kahdella tavalla – Jauhelihaburger

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

  • 600 g rasvaista naudan jauhelihaa (rasvaa 14 - 20%)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 1 pihvitomaatti viipaleina
  • lehtisalaattia
  • rapeaksi paistettua pekonia
  • sinappia
  • ketsuppia
  • majoneesia

Pepperoni-hapankaalisalaatti:

  • 50 g pepperonichilejä
  • 200 g Rasilaisen valkosipulihapankaalia tai perinteistä hapankaalia
  • kourallinen rucolaa
  • 1 rkl majoneesia

Karamellisoitu sipuli:

  • 3 keltasipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Katso kuvan toinen vegeburgerin resepti tästä.

Burgerit hapankaalin kera kahdella tavalla: 1) Jauhelihaburger karamellisoidulla sipulilla, pekonilla ja pepperoni-hapankaalisalaatilla:

Valmista karamellisoitu sipuli: kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Irrota renkaat toisistaan ja laita ne pinnoitetulle pannulle. Lisää öljy ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli hautuu hiljaa öljyssä.

Hauduta sipuleita 30 minuuttia miedolla lämmöllä sekoitellen välillä. Säädä lämpö niin että sipuli hautuu, muttei ruskistu ja rapeudu. Kun sipuli on hautunut aivan pehmeäksi ja vaaleanruskeaksi, ripottele päälle suolaa. Nosta lämpöä, lisää punaviinietikka ja kiehauta niin että etikka keittyy kasaan noin minuutin ajan. Purkita karamellisoitu sipuli ja säilytä sitä kylmässä jopa viikon ajan.

Tee pepperonihapankaalisalaatti: Nosta pepperonichilit siivilään ja puristele niistä ylimääräinen säilöntäliemi pois. Suikaloi ne ohuesti ja yhdistä hapankaaliin. Lisää sekaan silputtua rucolaa ja kääntele joukkoon majoneesi.

Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla ja sekoita kevyesti, älä vaivaa. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Laita pihvit kuumalle parilalle grilliin tai liedelle. Paista 1-2 minuuttia ja käännä pihvit. Grillaa pihvit toiseltakin puolelta ruskeaksi ja paiston loppupuolella asettele kunkin päälle cheddarjuustoviipale. Nosta pihvit epäsuoraan lämpöön kypsymään loppuun, jos haluat pihvit läpikypsiksi. Jos taas haluat pihvisi mediumina, nosta ne grillistä lautaselle.

Voitele sämpylät voilla ja paahda leikkauspinta rapeaksi.

Kokoa burgerit: levitä pohjalle sinappia ja lusikoi sen päälle reilusti pepperoni-hapankaalisalaattia. Aseta salaatin päälle juustolla silattu jauhelihapihvi ja kasaa pihvin päälle loput aineksista: karamellisoitu sipuli, pekoni, tomaatti, salaatti ja ketsuppi sekä kanteen majoneesi.

© Copyright - Rasilainen