Sateenkaarisalaatti

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 2:lle

  • 1 ½ dl tummaa riisiä
  • 1 punajuuri
  • 200 g neulapapuja
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tlk mustapapuja
  • ½ punainen paprika
  • 2 varsisellerin vartta
  • 4 falafelia tai muuta kasvispyörykkää kypsennettyinä
  • 100 g Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 2 rkl Rasilaisen hapankaalin lientä
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • mustapippuria

Ohjeet

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Nypi pensaspavuista kannat. Kuori punajuuri ja viipaloi se mandoliinilla tai terävällä veitsellä 2 mm paksuiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet edelleen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa muutama litra vettä ja mausta suolalla. Keitä vedessä ensin neulapapuja 2 minuuttia, ongi ne pois pihdeillä ja jäähdytä kylmässä vedessä. Lisää veteen punajuurisuikaleet ja keitä niitä 1 minuutti, siivilöi ja jäähdytä. Mausta punajuurisuikaleet valkoviinietikalla.

Valuta ja huuhtele mustapavut siivilässä. Suikaloi paprika ja leikkaa suikaleet edelleen kuutioiksi. Leikkaa varsiselleri ohuenohuiksi viipaleiksi.

Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Levitä riisi pediksi tarjoiluvadille. Asettele muut ainekset sektoreittain riisin päälle.

© Copyright - Rasilainen